© Stemmekonsulenten.dk
Profil Forebyggelse Aktuelt Kontakt


Stem
men er et dyrebart udtryks- og kommunikationsredskab, - et redskab som de fleste af os er dybt afhængige af i sociale og arbejdsmæssige sammenhænge.
Paradoksalt nok er det samtidigt et redskab, de fleste af os ved forholdsvis lidt om, hvordan fungerer, - eller bør behandles og vedligeholdes.

Hvis vi køber en bil, vil vi som regel læse instruktionsmanualen som det første, for at sætte os grundigt ind i bilens forskellige dele, funktioner og vedligeholdelseskrav.
Stemmen, derimod, forventes ofte at kunne passe sig selv og i øvrigt leve op til de stemmekrav, der stilles, - uanset hvilke.

Det forholder sig desværre med stemmen som med bilen, - den kan blive slidt og dårligt fungerende p.g.a. fejlbrug, manglende viden og vedligeholdelse.
Alt for ofte misbruger folk deres stemme i årevis, uden at være bevidste om det, eller kende til konsekvenserne.

Et stemmemisbrug kan f.eks resultere i, at en virksomhed ufrivilligt må vinke farvel til en dygtig medarbejder, der må forlade sin arbejdsplads, fordi stemmen ikke længere matcher kravene.
Forinden har der som regel været tale om gentagne sygemeldinger efter udbrud af stemmesygdom.
I nogle tilfælde kan arbejdsmiljøet forårsage stemmesygdom.

Talepædagogisk behandling på taleinstitutter og kommunikationscentre er et godt tilbud til borgerne, når stemmen bliver syg - men ikke nogen garanti for, at stemmen bliver som før.
At få stemmeproblemer kan være en bekostelig affære. Menneskeligt og økonomisk.

 

Indsigt
Øget
forståelse

 

Rådgivning
Foredrag
Kurser
Workshops
Individuelle forløb

 

Udvikling
Ny viden

 

 

Oplysning

Udvidet horisont